خواص نقره برای بدن
نقره فلزی براق، جذاب و رساناست که یکی از عناصر شیمیایی سنگین و همین طور گران قیمت محسوب میگردد. نقره به دلیل خواص جالبی که دارد از دیرباز تا کنون از فلزات پرکاربرد در صنعت جواهر سازی، سکه سازی، ساخت ظروف تزئینی و غذاخوری محسوب می شود. یکی دیگر از مهم ترین کاربرد های نقره مصرف آن در صنعت آینه سازی و عکاسی است که این فلز را به یکی از قابل استفاده ترین فلزات تبدیل نموده است. رنگ نقره عموما سفید رنگ، مایل به خاکستری و براق و درخشنده است. نقره کاربردهای فراوان دیگری نیز دارد که از جمله آن می توان به تهیه ابزارآلات جراحی، لحیم و باطری های انباره ای نیز اشاره نمود. نقره علاوه بر کاربردهای تزئینی و صنعتی، خواص متعددی نیز دارد که می توان با پوشیدن زیورآلات نقره از این خواص بهره برد. اگر علاقمند هستید درباره این فلز معجزه آسا بیشتر بدانید با ما در ادامه مطلب ” خواص نقره برای بدن “ همراه باشید.
نقره چیست؟
قبل از اینکه به خواص نقره برای بدن انسان بپردازیم قصد داریم تا شما را کمی بیشتر با این فلز گرانبها و البته پرکاربرد آشنا کنیم.
نقره یا “سیم” عنصری شیمیایی است که با علامت Ag شناخته میشود، رنگی سفید و براق دارد، در بین عناصر شیمیایی بالاترین رسانایی الکتریکی و در بین تمام فلزات بالاترین رسانایی گرمایی را دارد که همین خواص کافی است تا از آن یک فلز پر کاربرد در همه صنایع بسازد. نقره فلزی است که میتوان آن را در طبیعت به هر دو صورت خالص و ناخالص یافت. یکی از مهم ترین صنایعی که نقره در آن کاربردهای فراوانی دارد، تهیه زیورآلات و ظروف تزئینی است که از دیرباز تاکنون مورد توجه مردم جهان قرار داشته است. طلا و نقره از سالیان دور به عنوان پرکاربردترین فلزات در تهیه و تولید انگشتر، گردنبند، گوشواره، پابند و موارد دیگر مورد استفاده قرار میگرفته اند.
عیار نقره چگونه سنجیده میگردد؟
همان طور که ذکر گردید یکی از پرکاربرد ترین فلزات برای تهیه زیور آلات تزئینی در کنار طلا، نقره است. میزان خالص و ناخالص بودن فلزی که به دست شما می رسد با عیار سنجیده می شود که عبارتست از تقسیم وزن خالص آن فلز بر وزن کلی فلز. همان طور که در طلا فروشی ها طلا معمولا با چند عیار پر کاربرد از جمله 18 و 24 عرضه می شود، میزان عیار نقره نیز با یک عدد که بر روی بدنه آن حک می گردد، سنجیده می شود. عددی که بر روی اغلب جواهرات نقره حک می شود، 925 است. اما عیارهای 950 و 999 نیز برای نقره وجود دارد که کمتر از عیار 925 مورد استفاده قرار میگیرد. منظور از عدد 925 این است که 92.5 درصد از فلزی که شما در اختیار دارید از نقره است و مابقی آن از فلزات دیگر تهیه گردیده است.
حال شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که چرا 100 درصد از نقره در تهیه زیورآلات استفاده نمیشود؟
پاسخ این است که نقره فلزی نرم است و برای اینکه نقره قابل استفاده شود باید استحکام آن بالاتر برود. به همین دلیل برای استحکام بیشتر نقره به آن فلزات دیگری افزوده میشود که بسته به کاربرد و خلوص جواهر، درصد خلوص متفاوتی خواهد داشت. برای 7.5 درصد مابقی عموما از فلز مس استفاده میشود که استحکام خوبی به نقره میدهد و چکش خواری آن را نیز بالاتر میبرد. تجربه نشان داده است افزودن فلز مس به نقره باعث بالا رفتن سختی و ماندگاری این فلز میشود و به همین دلیل است که سالیان سال از این فلز برای 7.5 درصد مابقی استفاده میگردیده است. نقره 925 به نام های دیگری نیز معروف است که یکی از مهم ترین و پرکاربرد ترین های آنها نقره استرلینگ است.
خواص نقره برای بدن انسان
جواهرات و زیور آلاتی که از نقره تهیه میگردند، علاوه بر زیبایی هایی که دارند برای سلامتی انسان نیز بسیار مفید هستند. در گذشته زمانی که بسیاری از مردان و زنان پس از مدتی پوشیدن این زیور آلات و یا استفاده از ظروف مسی برای خوردن و آشامیدن، متوجه تغییراتی در خود شدند، محققان و پژوهشگران بر این شدند تا به بررسی این فلز بپردازند و دریابند که آیا پوشیدن جواهرات نقره یا استفاده از ظروف آن تاثیری بر وضعیت جسمانی انسان ها دارد یا خیر. پس از بررسی های دقیق و آزمایشات مکرر پژوهشگران دریافتند که نقره چه خواص فوق العاده ای دارد و میتواند به سلامتی انسان کمک بسزایی نماید. در ادامه قصد داریم تا تعدادی از خواص مهم نقره را برای شما بازگو نمائیم. با ما همراه باشید.
استفاده از فلز نقره از دیرباز تاکنون هم مورد توجه آقایان و هم مورد توجه خانم ها بوده است تا جایی که حتی در بعضی ادیان به استفاده از آن نیز توصیه هایی گردیده است. به عنوان مثال در دین اسلام همواره به استفاده از انگشتر نقره با نگین عقیق سفارش شده است. در ادیان دیگر مانند دین یهود نیز بر استفاده از نقره توصیه شده است که نشان از اهمیت بالای این فلز و البته خواص شگفت انگیز آن دارد. نقره خواص درمانی بسیاری دارد که در ادامه تعدادی از آنها را برای شما معرفی خواهیم نمود.
خواص نقره بر سلامتی انسان
حتما شما هم به این موضوع برخورد نموده اید که زمانی که مدتی از نقره استفاده میکنید، رنگ آن به مرور تیره میشود. این تغییر رنگ یک پیام مهم با خود دارد زیرا زمانی که همان تکه نقره را فرد دیگری استفاده نماید، نه تنها رنگ آن تغییری نمیکند بلکه روشن تر نیز میشود. اما دلیل این اتفاق چیست؟
پی بردن به مشکلات بدن با استفاده از نقره
زمانی که غدد درونی بدن انسان فعالیت درست و نرمالی نداشته باشد، موادی که در عرق انسان وجود دارد و همین طور غدد چربی روی پوست دستخوش تغییراتی می شوند که فلز نقره به این تغییرات واکنش نشان میدهد و لایه رویی آن شروع به اکسید شدن میکند. زمانی که لایه رویی نقره اکسید میشود، رنگ آن شروع به تیره شدن میکند و پیغام مهمی را در ارتباط با سلامتی به شما میدهد. اگر پس از استفاده از نقره متوجه شدید که مدتی بعد رنگ آن تیره شده است، این بدان معنی است که بدن شما فعالیت نرمالی ندارد و بهتر است برای تشخیص به یک پزشک مراجعه کنید.
حال همان طور که پیش تر نیز گفته شد، ممکن است زمانی که از نقره استفاده میکنید نه تنها رنگ نقره بعد از مدتی تیره نشود بلکه سفید تر هم بشود. این تغییر رنگ بدان معنی نیست که هیچ مشکلی وجود ندارد بلکه این نوع تغییر رنگ هم نشان از مشکلی در بدن شماست. اگر مدتی پس از استفاده از نقره رنگ آن روشنتر شد، بدین معنی است که کلیه های شما فعالیت نرمالی ندارد و بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا هر چه زودتر این مشکل را کشف کنید.
بسیاری از زیورآلات نقره برای زیباتر شدن با روکش طلا پوشانده میشوند که این کار باعث میشود رنگ نقره در مدت طولانی تری عوض شود. اگر زیورآلات شما با طلا روکش شده است زیاد روی تغییر رنگش برای پی بردن به سلامت خود حساب نکنید.
تاثیر نقره بر سوخت و ساز بدن
انسان زمانی که به هر دلیلی عصبی میشود، گردش خون در بدن او بالا رفته و صورت او سرخ میشود. نقره با خواص معجزه آسایی که دارد میتواند باعث شود تا سوخت و ساز بدن شما تنظیم شده، ارگانیسم بدن شما به یک نظم پایدار رسیده و آرامش بر شما حکم فرما گردد. در واقع نقره فشار خون را پایین آورده و تنظیم میکند. این در حالی است که طلا فشار و گردش خون را بالا می برد و بعضا باعث ایجاد استرس نیز میگردد. به همین دلیل است که به افرادی که از فشار خون بالا رنج میبرند توصیه می شود، از زیور آلات نقره استفاده کنند و طلا را کنار بگذارند.
یکی دیگر از کاربردهای نقره، بهره گیری از آن در ساخت ماساژور است که امروزه در سراسر جهان باب شده و دلیل آن این موضوع است که ماساژ دادن پوست یا استفاده از نقره میتواند آرامش و حس خوب ماساژ را دوچندان کند. ماساژورهایی که از نقره ساخته میشوند امروزه جز پرفروش ترین ابزارهای ماساژ به حساب میآیند.
تسکین دردهای عضلانی بدن با استفاده از نقره
یکی دیگر از خواص مهم نقره، خاصیت تسکین درد این فلز است. به طوری که استفاده مکرر و مداوم از این فلز به شما کمک میکند تا درد کمتری در بدن خود تجربه کنید. به طور مثال میتوان از یک دستبند یا انگشتر نقره به طور مداوم استفاده و از خواص فوق العاده آن بهره برد.
خواص ضدباکتری نقره
پژوهشگران بسیاری در سراسر جهان پس از بررسی های فراوان به این موضوع دست پیدا نموده اند که نقره خواص ضد باکتریایی فوق العاده ای دارد و میتواند خاصیت ضد عفونی کننده نیز داشته باشد. گفته میشود، ابوعلی سینا همواره بر خواص مهم نقره اشاره مینموده و بر استفاده از ظروف نقره و مس برای سلامت ماندن تاکید داشته است. این موضوع نشان از درک بالای ابوعلی سینا از سلامتی در آن زمان دارد.
فلز نقره به علت خواص ضد باکترایی که دارد در صنعت تصفیه آب نیز مورد استفاده قرار میگیرد. کشور سوئیس از پیشگامان استفاده از نقره در این صنعت است. نقره خواص ضد عفونی کنندگی فوق العاده ای دارد به طوری که محققان سوئیسی معتقدند 650 نوع میکروب را به راحتی از بین میبرد، به همین دلیل کشور سوئیس ترجیح میدهد به جای استفاده از مواد دیگر برای تصفیه آب از نقره استفاده کند.
خواص دیگر نقره بر بدن انسان
نقره خواص متعدد دیگری نیز دارد که به مرور در حال کشف شدن هستند. استفاده از یک حلقه یا دستبند از جنس نقره بر روی دست راست و چپ میتواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش شما کمک بسزایی بکند، پس توصیه این است که اگر از مشکلات گوارشی رنج میبرید، حتما از نقره استفاده کنید.
یکی دیگر از خواصی که به نقره نسبت داده میشود، تاثیر مثبت آن بر عملکرد قلب است. استفاده از زیورآلات طلا بخصوص در دست چپ میتواند باعث بهبود عملکرد و در نهایت تقویت قلب شما گردد.
مقاله فوق درباره خواص نقره برای بدن بود. اگر از این مطلب لذت بردید، مطالب زیر را نیز مطالعه بفرمائید: