همه چیز درباره پیرسینگ
دنیای زیبایی و مد در جهان مدام در حال تغییر است و گاهی اوقات شاهد این هستیم که متدهای عجیب و غریب وارد این صنعت میشود و طرفداران بسیاری نیز پیدا میکند. بسیاری از اوقات هم دیدهایم، همان متد جدید که در ابتدا ممکن است خیلی هم عجیب به نظر برسد، چند سال یا حتی چند ماه بعد بین همه جا میافتد و دیگر چیز عجیبی نیست. دلیل اینکه بسیاری افراد رو به استفاده از مواردی که در میان دیگران باب میشود، میآورند عموما جذابتر و زیباتر شدن است. یکی از این امور که طرفداران بسیاری هم دارد، پیرسینگ است. در ادامه مطلب ” همه چیز درباره پیرسینگ “ قصد داریم شما را با این پدیده آشناتر کنیم. با پرامون همراه باشید.
در زمانهای دور خانمها برای زیباتر شدن و جذابتر شدن از سرخاب و سفیدآب استفاده مینمودند و مردان هم با تراشیدن ریشها و پوشیدن لباسهای مرتب این کار را انجام میدادند. رفته رفته با گذشت زمان و بیشتر شدن امکانات، روشهای جذابتر شدن عوض شد و روشهای جدید برای رسیدن به این هدف ابداع شد. امروزه تعریف جذابیت و زیبایی برای بسیاری تغییر نموده و روشهای جدیدتری بوجود آمده که به طور مثال یکی از آنها پیرسینگ است. حال شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که پیرسینگ دقیقا به چه کاری گفته میشود یا از چه روشی این کار را انجام میدهند؟
پیرسینگ چیست؟
پیرسینگ یا به لاتین Piercing به معنی سوراخ کردن قسمتی از بدن برای نصب جواهرات یا حلقههای فلزی است. اگر به خاطر داشته باشید، خانمها از گذشته تا به امروز برای اینکه بتوانند از گوشواره استفاده کنند، گوشهای خود را سوراخ میکردند. اما با گذشت زمان این کار به گوشها ختم نشد و به بینی، ابرو، زبان، گونه، ناف، دندانها و دیگر نقاط بدن کشیده شد و شکل دیگری به خود گرفت، البته طرفداران بسیاری نیز پیدا نمود.
تاریخچه پیرسینگ در جهان
سوراخ کردن قسمتهایی از بدن بخصوص سوراخ کردن گوش از دوران باستان انجام میشده و طرفداران خودش را نیز داشته است. این موضوع از بررسی بدن مومیاییهای مختلف به اثبات رسیده و نشان میدهد این کار در زمانهای دور نیز انجام میشده است. در یکی از روایات قدیمی و در کتاب پیدایش بابیل، ابراهیم یک حلقه بینی و یک بازوبند به همسر پسرش اسحاق هدیه میکند. همچنین روایات نشان میدهد که سوراخ کاری قسمتهای از بدن بخصوص گوش در قرن شانزدهم در هند، آفریقا و خاورمیانه بسیار رایج بوده و خانمها به عنوان یک امر عادی این کار را سالهاست انجام میدهند. سوراخ کاری گوش مردان نیز در برخی فرهنگها و از زمانهای دور رایج بوده و خارج از عرف محسوب نمیشده است.
شیوه انجام پیرسینگ در کشورهای مختلف متفاوت بوده است به صورتی که بسته به آداب و رسوم هر منطقه، این کار به یک شکل انجام میشده است. به طور مثال در بسیاری از مناطق گوشه لبها یا بینی سوراخ میشده و در مناطقی دیگر پره بین سوراخهای بینی. نوع این سوراخ کاری در مناطق مختلف با توجه به سلایق مردم هر منطقه انجام میگرفته و هنوز هم ادامه دارد.
تاریخچه پیرسینگ امروزی
پیرسینگ به شیوه امروزی از حدود دهه 1970 میلادی شکل گرفت و در میان مردم باب شد. بسیاری از مردم به دلیل شیوه فرهنگی و زندگی خود این کار را برای اولین بار انجام دادند تا به دیگران این پیام را بدهند که ما با شما متفاوت هستیم و سبک زندگی متفاوتی داریم. ابتدا افرادی که این کار را انجام میدادند سن کمی داشتند اما پس از گذشت مدت کوتاهی پیرسینگ بین سلبریتیها مد شد و به همین دلیل با سرعت بالاتری همهگیر شد.
پیرسینگ را باید کجا انجام داد؟
احتمالا شما هم با آگهیهای فراوانی مواجه شدهاید که در آنها قید شده پیرسینگ را بدون درد و خونریزی در آرایشگاهها یا کلینیکهای زیبایی انجام میدهند. احتمالا برای همه شما این سؤال وجود دارد که آیا انجام پیرسینگ در چنین مکانهایی خطرناک است و بدون درد و خونریزی انجام میشود؟ در انجام پیرسینگ آنچه اهمیت بالایی دارد، ابزار و وسایلی است که این کار بوسیله آنها انجام میشود. این وسایل باید همگی یکبار مصرف بوده و یا مدام ضد عفونی شوند تا باعث انتقال بیماری نشوند. اگر وسایل انجام پیرسینگ آلوده باشند میتوانند مشکلات بسیار خطرناکی را برای فرد ایجاد کنند، بنابراین باید در انتخاب شخصی که این کار را انجام میدهد و مکانی که پیرسینگ انجام میشود، دقت فراوانی صورت گیرد. اگر تا اینجای مطلب ” همه چیز درباره پیرسینگ ” برای شما مفید بود، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
آیا پیرسینگ درد دارد؟
این موضوع کاملا فرد به فرد متفاوت است و برای بسیاری دردناک و برای بسیاری هم دردناک نیست. در کل عبور دادن سوزن از پوست یا قسمت دیگری از بدن اصولا کار دردناکی است اما عموما از بی حس کنندهها برای کمتر کردن درد این کار استفاده میگردد. اگر از خانمها سوال کنید، سوراخ کردن گوش برای آنها دردناک بوده است یا خیر، احتمالا با جوابهای متفاوتی مواجه میشوید، بعضیها میگویند سوراخ کردن گوش اصلا درد ندارد، بسیاری اما میگویند درد زیادی دارد. برای دیگر نقاط بدن هم این موضوع دقیق به همین شکل است. اما اینکه فرض کنیم پیرسینگ کلا درد ندارد صحت ندارد.
آیا انجام پیرسینگ با خونریزی همراه است؟
به دلیل اینکه عموما برای انجام پیرسینگ سوراخهای کوچکی انجام میشود، اما ممکن است پس از انجام سوراخ بر روی بدن خونریزی بسیار کمی رخ بدهد که کوتاه مدت و البته بسیار طبیعی است. اما اگر انجام پیرسینگ به درستی انجام نشود ممکن است خونریزی کمی بیشتر شود که خوشایند نیست و بعضا ممکن است خطرناک نیز باشد. به همین دلیل توصیه این است که برای انجام انواع پیرسینگ به افراد حرفهای و خبره مراجعه کرده و از استریل و ضدعفونی بودن وسایل اطمینان حاصل کنید.
چه فلزی برای پیرسینگ مناسبتر است؟
پس از انجام پژوهشهای متعدد، محققین به این نتیجه رسیدهاند که بعضی از فلزات به هیچ عنوان برای پیرسینگ مناسب نبوده و بعضی فلزات مناسبتر هستند. موارد زیر بهترین فلزات برای استفاده در محل پبرسینگ هستند:
- طلای 8 یا 14 عیار
- پلاتین
- استیل درجه ایمپلنت
- نیوبیوم
- تیتانیوم درجه ایمپلنت
دقت کنید که جهت فلز پیرسینگ از جنس مرغوب استفاده شود تا سلامتیتان به خطر نیفتد. اگر از فلزی نامناسب برای این کار استفاده گردد، باعث عفونت و ورود آلودگی به بدن میشود. به طور مثال توصیه میشود از آویزهایی که جنس نیکل دارند استفاده نشود، زیرا نیکل یکی از فلزاتی است که برای بدن حساسیتهای متفاوتی ایجاد میکند که میتواند برای افرادی که سابقه آلرژیهای شدید دارند، خطرناک باشد. اگر زمانی از فلزی در محل پیرسینگ خود استفاده نمودید و متوجه شدید که پوست شما قرمز شده، پوست ریزی پیدا کرده و یا خارش شدید دارد، به احتمال زیاد در فلز محل پیرسینگ از نیکل استفاده شده است. اگر احساس نمودید علائم یاد شده را پیدا کردهاید، توصیه این است سریعا فلز را از محل پیرسینگ جدا نموده و به متخصص پوست مراجعه نمائید.
مدت زمان خوب شدن جای سوراخ کردن پیرسینگ؟
به دلیل اینکه در هنگام سوراخ کاری برای پیرسینگ بر روی بدن شما سوراخی ایجاد میشود، برای ترمیم بافت آن نقطه زمانی نیاز است که باید طی گردد. عموما برای ترمیم کامل محل پیرسینگ باید حدود یک ماه تحمل نمود اما افرادی هستند که بهبود یافتن محل پیرسینگ آنها حدود 3 ماه نیز طول کشیده است.
چه کسانی نمی توانند پیرسینگ انجام دهند؟
- افرادی که سابقه حساسیتهای تماسی دارند بهتر است پیرسینگ انجام ندهند، زیرا پوست این دسته افراد حساس است و ممکن باعث ایجاد عفونت یا ایجاد حساسیتهای شدید شود.
- بسیاری از افراد هستند که بدنشان به شکلی عمل میکند که پس از اینکه محلی بر روی پوست آنها سوراخ میشود، در زمان ترمیم در محل مورد نظر گوشت اضافه تشکیل میشود که توصیه به این دسته افراد این است که به هیچ عنوان پیرسینگ انجام ندهند زیرا میتواند بسیار خطرناک باشد.
- افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است باید از انجام پیرسینگ صرف نظر کنند زیرا ممکن است به دلیل پیرسینگ آلودگی وارد بدن آن شده و در نهایت باعث ایجاد بیماری شود. این دسته افراد چون بدن ضعیفتری نسبت به بقیه دارند، سختتر میتوانند در برابر آلودگی دوام بیاورند و ممکن است خطراتی سلامتیشان را تهدید کند.
- افرادی که از بیماری دیابت رنج میبرند نیز نباید پیرسینگ انجام دهند زیرا ممکن است برای سلامتیشان مشکلاتی ایجاد گردد.
- به تمام خانمهای باردار توصیه میشود که در زمان بارداری از انجام هر گونه پیرسینگ بر روی بدن خود خودداری کنند، زیرا محل انجام پیرسینگ ممکن است باعث ورود آلودگی، ویروس، باکتری و عفونت به بدن شود که میتواند برای سلامتی جنین بسیار خطرناک باشد. ضمنا به خانمهای بارداری که قبلا پیرسینگ انجام دادهاند توصیه میشود در زمان بارداری خود تمام حلقهها و موارد دیگری که در محل پیرسینگ نصب نمودهاند را خارج کنند. زیرا مدت بارداری بازهای حیاتی و مهم است که میبایست از هر هر عاملی که ممکن است باعث انتقال آلودگی به جنین و بدن مادر شود خودداری نمود.
به طور کلی تمام افرادی که از بیماری خاصی رنج میبرند بهتر است از انجام پیرسینگ صرف نظر کنند تا باعث به خطر افتادن سلامتی خود نشوند.
اگر مطالعه مطلب ” همه چیز درباره پیرسینگ ” برای شما مفید بود، لطفا با دیگر مقالات ما نیز همراه باشید: